تکنولوژی لیزر موهای زائد، روشی نوین است که در آن نور لیزر وقتی توسط ملانین موجود در فولیکول جذب شود تولید گرما و انرژی میکند و این گرما موجب سوختن فولیکول و از بین رفتن مو زائد میشود. لیزر موهای زائد نه تنها به از بین بردن موهای ناخواسته کمک میکند، بلکه میتواند مواردی مانند موهای زیرپوستی و هیپرپیگمانتاسیون را رفع کند. از طرفی لیزر، عوارض سایر روشهای حذف موهای زائد مانند خراش، درد، زمانبر بودن، دانه مرغی شدن پوست و… را ایجاد نمیکند. به همین دلیل امروزه محبوبترین روش حذف موهای زائد برای خانمها و آقایان در سراسر دنیا لیزر است.
آیا لیزر برای از بین بردن موهای زائد موثر است؟
معمولا بلافاصله پس از درمان نتایج را خواهید دید. نتایج از فردی به فرد دیگر متفاوت است. رنگ و ضخامت موها، ناحیه تحت درمان، نوع دستگاه لیزر و رنگ پوست همگی بر روی نتایج تاثیر میگذارند. با این حال حدودا 10 تا 25 درصد موهای زائد پس از اولین جلسه لیزر کاهش میابد.
اکثر افراد به حداقل 2 تا 6 جلسه لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد نیاز دارند. پس از اتمام جلسات، چندین ماه یا حتی سالها هیچ مویی روی نواحی درمان شده نخواهید دید. وقتی هم که موها دوباره رشد میکنند، کمتر شده و معمولا کرکی، نازک و بورتر خواهند بود.
فنّاوریهای ساخت دستگاههای لیزر موهای زائد روزانه در حال آپدیت و کارآمدتر شدن هستند. رسیدن به حذف 100% موهای زائد با لیزر در حال حاضر غیرممکن است. زیرا هنوز دستگاههایی تولید نشدهاند که موهای زائد را برای همیشه حذف کنند. اما فناوریهای جدید به طور میانگین با دو جلسه تکرار سالانه میتوانند ماندگاری نتایج را برای همیشه حفظ کنند.
لیزر چگونه موهای زائد را از بین میبرد؟
لیزر موهای زائد از یک پرتو متمرکز نور (لیزر) برای از بین بردن موهای زائد استفاده میکند. در واقع رنگدانه موجود در فولیکول مو نور لیزر را به خود جذب کرده و شدت نور موجب سوختن و تبخیر فولیکول مو میشود. زمان انجام لیزر بر نتیجه نهایی تاثیر بسیاری دارد. موهایی که در مرحله آناژن (حاوی بیشترین مقدار ملانین) چرخه رشد خود هستند بیشترین تاثیر را از لیزر میگیرند. تنها حدود 20 تا 30 درصد از موها در یک زمان معین در مرحله آناژن هستند. تکرار جلسات لیزر در فاصله زمانی مناسب موجب میشود هر فولیکول مو به صورت رندوم چندین بار مورد هدف لیزر قرار گیرد. در انتها پس از چندین بار سوختن فولیکول مو رشد آن کم و یا کاملا قطع میشود.
مقایسه لیزر با سایر روشهای رفع موهای زائد
در تصویر زیر می توانید مقایسه لیزر با سایر روشهای حذف موهای زائد را ببینید. همانطور که ملاحظه میکنید برخلاف اکثر روشها که تاثیری بر حذف فولیکول مو ندارند لیزر و الکترولیز فولیکول مو را برای همیشه از بین میبرد. از طرفی لیزر بر خلاف الکترولیز که بسیار زمانبر و دردناک است، خیلی سریع و با حداقل درد ممکن این کار را انجام میدهد.
مزایای لیزر موهای زائد
نتایج لیزر موهای زائد بیشتر از اصلاح، اپیلاسیون، موچین یا کندن دوام دارند. بیشتر مردم لیزر موهای زائد را به الکترولیز یا سایر روشهای حذف موهای زائد ترجیح میدهند زیرا لیزر مزایای زیر را دارد:
اکثر افراد به طور متوسط پس از سه تا هفت جلسه نتایج ریزش موهای زائد خود را به صورت دائمی میبینند.
لیزر موهای زائد معمولا هیچ عارضه جدی و طولانی مدتی ایجاد نمیکند.
بر خلاف وکس، اپیلاسیون یا الکترولیز، لیزر موهای زائد درد طاقت فرسایی ندارد.
لیزرها میتوانند به طور انتخابی موهای تیره و درشت را هدف قرار دهند و در عین حال پوست اطراف را آسیب نبینند.
هر پالس لیزر در کسری از ثانیه طول میتواند موهای زیادی را به طور همزمان مورد هدف قرار گیرد. به همین دلیل سرعت انجام کار بسیار بالاست. نواحی کوچک مانند بالای لب را میتوان در کمتر از یک دقیقه لیزر کرد و نواحی بزرگ مانند کمر یا پاها ممکن است به یک ساعت زمان نیاز داشته باشند.
لیزر موهای زائد با برطرف کردن مشکلاتی مانند دانه مرغی شدن پوست و موهای زیر پوستی موجب زیباتر شدن پوست میشود.
برای لیزر موهای زائد صورت و بدن هیچ محدودیتی وجود ندارد و میتوان از لیزر برای رفع دائمی موهای ناحیه مورد نظر استفاده کرد.
چه کسانی نباید لیزر موهای زائد را انجام دهند؟
قبل از انجام لیزر موهای زائد با پزشک مشورت کنید. لیزر موهای زائد معمولا برای افرادی انجام نمیشود، که:
خانمهای باردار یا در دوران شیردهی تغییرات هورمونی زیادی را تجربه میکنند. بنابراین بهتر است در این دوران لیزر موهای زائد را انجام ندهند.
داروهایی مانند راکوتان پوست را به شدت خشک می کند. تابش نور لیزر به فولیکول مو نیز موجب خشک شدن پوست میشود. به همین دلیل نباید در دورانی که راکوتان مصرف میکنید، لیزر موهای زائد انجام دهید.
تنخال یا زگیل تناسلی موجب عفونت و التهاب پوست میشود به همین دلیل این بیماران نباید لیزر موهای زائد انجام دهند.
اسکارهای برجسته معمولا تیره رنگ هستند به همین دلیل مستعد به جذب بیش از حد نور لیزر میشوند. بنابراین افرادی که اسکار برجسته دارند در آن نواحی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند.
بیماران مبتلا به سرطان پوست داروهای خاصی باید مصرف کنند یا مصرف کرده اند که موجب تحریکپذیری پوستشان میشوند. به همین دلیل این افراد نباید لیزر موهای زائد انجام دهند.
آمادگیهای لازم برای لیزر چیست؟
با پزشک مشورت کنید تا مشخص شود که آیا این گزینه درمانی برای شما مناسب است یا خیر. سپس برای شروع جلسات لیزر موهای زائد آمادگیهای زیر را داشته باشید:
قبل از درمان، ناحیه مورد درمان باید تمیز و اصلاح شود. یک تا سه روز قبل از درمان ناحیهای را که درمان میشود اصلاح کنید. درمانهای لیزر موهای زائد در مناطقی که موها بلندتر از یک دانه برنج هستند، کارایی ندارند.
اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید، باید از شش هفته قبل درمان، کندن، اپیلاسیون و الکترولیز انجام ندهید. دلیل آن این است که لیزر ریشه موها را هدف قرار میدهد و چون اپیلاسیون یا کندن طور موقت ریه موها را حذف میکند، کارایی لیزر پائین میآید. همچنین قبل از اتمام جلسات لیزر، از اپیلاسیون، موچین و کندن مو در نواحی تحت درمان خودداری کنید.
در هفتههای منتهی به لیزر، از سولار یا آفتاب برای برنزه کردن پوست اجتناب کنید و تا حد امکان از نور خورشید دوری کنید. برنزه شدن پوست به طور طبیعی یا مصنوعی میتواند اثربخشی لیزر موهای زائد را کاهش دهد و منجر به عوارض جانبی شود.
ناحیه تحت درمان لیزر موهای زائد قبل از جلسه لیزر باید کاملا تمیز و خشک شود.
مشاوره با پزشک
در جلسه مشاوره پزشک موارد زیر بررسی میشوند:
پزشک سابقه پزشکی از جمله مصرف دارو، اختلالات پوستی یا اسکار، و روشهای قبلی حذف موهای زائد را از بیمار میپرسد.
پزشک در جلسه مشاوره پزشک درباره خطرات، مزایا و انتظارات این درمان، از جمله اینکه لیزر موهای زائد چه کاری میتواند و چه کاری نمیتواند برای فرد انجام دهد، صحبت میکند.
در جلسه مشاوره، اپراتور یا پزشک درباره نحوه و زمان شیو موهای زائد به مراجع اطلاع میدهد.
نحوه انجام لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد شامل چندین مرحله است. برخی بیماران از ژل بیحس کننده استفاده میکنند. حدود 30 تا 60 دقیقه طول میکشد تا ژل بیحس کننده عمل کند. سپس باید این ژل یا کرم از روی پوست شسته شده و پوست خشک شود تا بتوان لیزر را انجام داد. اگر میخواهید از کرمهای بیحس کننده قبل لیزر موهای زائد استفاده کنید باید در خانه به ناحیه مورد نظر کرم زده و قبل از ورود به اتاق لیزر پوست را کامل بشوئید و خشک کنید. مراحل انجام لیزر موهای زائد عبارتند از:
به شما عینک محافظ میدهند تا در طول لیزر استفاده کنید. اپراتور نیز باید از عینک محافظ استفاده کند.
دستگاه لیزر با توجه به رنگ، ضخامت و محل موهای زائد تحت درمان و همچنین پوست تنظیم میشود.
برای انجام لیزر، پوست تقسیم بندی شده و سپس شات لیزر زده میشود.
اپراتور دستگاه لیزر را روی پوست شما به آرامی حرکت میدهد. بسته به نوع لیزر، ممکن است از یک دستگاه خنک کننده در نوک دستگاه یا کمپرس سرد برای محافظت از پوست و کاهش التهاب استفاده شود.
حس فرد هنگام زدن شات لیزر ممکن است مانند نیش حشره باشد. ممکن است بوی دود شبیه به گوگرد و سوزش مو را حس کنید. این طبیعی است زیرا موها توسط لیزر سوزانده میشوند. اتمام کار لیزر ممکن است چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. این بستگی به اندازه ناحیه تحت درمان دارد.
بهترین دستگاه لیزر موهای زائد
دستگاههای لیزر موجود در بازار پزشکی بسیار متنوع اند و با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این دستگاهها بهروزتر و کارامدتر میشوند. پنج نوع از رایجترین دستگاههای لیزر موهای زائد عبارتند از Ruby، Alexandrite، IPL، Diode و Nd:YAG. طول موج، عرض پالس، اندازه نقطه و فلوئنس این دستگاهها با هم متفاوت است. در ادامه این دستگاهها را بیشتر معرفی خواهیم کرد:
دستگاه لیزر الکساندرایت یک گزینه محبوب در بین کلینیکهای زیبایی است و نتایج عالی ارائه میدهد. لیزر الکساندرایت در طول موجهای کوتاهتر از 755 نانومتر عمل میکند. این لیزر برای هدف قرار دادن ملانین در فولیکولهای موی افراد با رنگ پوست روشن تا زیتونی ایدهآل است. جدیدترین فناوریهای این لیزر مانند کندلا دارای سیستمهای خنک کننده داخلی هستند تا درد و ناراحتی را به حداقل برسانند. دستگاه لیزر موجود در کلینیک ما نیز از جدیدترین سری الکس کندلا با سری مخصوص و منحصر به فرد است تا سلامت و ایمنی مراجع حفظ شود. متاسفانه در برخی کلینیکها از دستگاههای با سرَی مشترک برای لیزر موهای زائد استفاده میشود که در صورت عدم ضدعفونی کامل موجب انتقال بیماریهای مقاربتی و پوستی خواهند شد.
انواع:
- کندلا (Candela)
- Cynosure Apogee
- جنتل لیز (GentleLase)
- اپی تاچ پلاس (EpiTouch Plus)
لیزر موهای زائد روبی اولین دستگاهی بود که برای کاهش دائمی موهای زائد تولید شد. این دستگاه از طول موجهای کوتاهتر از 694 نانومتری استفاده میکند تا ملانین را مورد هدف قرار دهد. دستگاه لیزر روبی برای پوستهای روشن با موهای تیره موثرتر است و برای افرادی که رنگ پوست تیرهتر دارند کارایی بالایی ندارد.
انواع:
- روبی استار (RubyStar)
- پالومار (Palomar) E2000
اپی پالس (EpiPulse
منبع انرژی تجهیزات دایود شامل نیمه رساناهایی است که به این نام شناخته میشوند. لیزر دایود یک پرتو با طول موج 800-810 نانومتر ایجاد میکند. این طول موج در بین انواع مختلف دستگاههای لیزر بلندترین طول موج را دارد و برای نفوذ به عمق فولیکول مو خوب عمل میکند. چون عمق فولیکول موهای زائد آقایان نسبت به خانمها بیشتر است، لیزر دایو برای مردان و خانمهایی که موهای بسیار ضخیم دارند نتایج خوبی ارائه میکند. اما چون این دستگاه بسیار دردناک است امروزه در کلینیکها استفاده نمیشود.
انواع:
- SLP, F1 Diode
- LightSheer
- MeDioStar
- SopranoXL
- LaserLite
- Epistar
- Apex
لیزر Nd:YAG یکی از جدیدترین دستگاههای لیزر پوست است. این دستگاه علاوه بر لیزر موهای زائد، کاربردهای متعددی از جمله حذف خالکوبی، لایه برداری پوست و اصلاح آسیبهای ناشی از نور خورشید دارد. دستگاههای Nd:YAG در طول موج 1064 نانومتر کار میکنند و برای انواع پوست ایمن هستند.
انواع:
- Cynosure
- Candela
- GentleYAG
- Medlite IV
- Lyra
- Sciton
- Cutera
روشهای مختلفی برای رفع موهای زائد در منزل موجود هستند. این روشها در برخی مواقع ممکن است موجب کاهش متوسط مو شوند. اما هیچ شواهدی برای تاثیر مشابه با لیزرهای موجود در کلینیک وچود ندارد.
علاوهبراین، سازمان غذا و داروی آمریکا دستگاههای حذف موهای زائد خانگی را جزو لوازم آرایشی و بهداشتی میداند و استفاده پزشکی برای درمان موهای زائد با این دستگاهها را تائید نمیکند.
بسیاری دستگاه IPL را به عنوان لیزر IPL میشناسند. با این وجود IPL نوعی لیزر نیست. دستگاههای لیزر نور را به صورت متمرکز تولید می کنند، اما دستگاه IPL نور را در طیف وسیعتری و به شکل پالسی تولید میکند. اشعه نور پالسی مشابه اشعه لیزر، انرژی حرارتی به ملانین وارد میکند. طول موج، سطح انرژی و مدت زمان پالس با این دستگاه قابل تنظیم است. اگر تنظیمات دستگاه درست نباشد ممکن است به پوست آسیب جدی وارد شود.
انواع:
- آکولایت
- کوانتومی
- واسکولایت
- اپی لایت
- فوتودرم
کدام دستگاه لیزر موهای زائد برای من انتخاب بهتری است؟
در شکل بالا مقایسه تاثیرگذاری انواع مختلف لیزر بر روی پوست و موهای مختلف را میبینید. با کمک نمودار بالا راحتتر میتوانید بهترین دستگاه لیزر موهای زائد را برای خود انتخاب کنید. همانطور که مشاهده میکنید برای ایرانیان که رنگ پوستی روشن متمایل به گندمگون و موهای ضخیم و تیره دارند دستگاههای لیزر الکساندرایت بهترین دستگاه موجود در حال حاضر هستند.
مراقبتهای بعد از لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد به طور کلی نقاهت خاصی ندارد. بلافاصله پس از انجام لیزر میتوانید به روتین سابق روزانه خود بازگردید. اما توصیه میشود به منظور کاهش حساسیت و تشدید نشدن التهاب پوست تا 48 ساعت بعد از لیزر فعالیت بدنی شدید انجام ندهید.
برای یک یا دو روز بعد، ناحیه تحت درمان پوست شما ممکن است ملتهب به نظر برسد و احساس کنید که آفتاب سوخته شدهاید. کمپرس خنک و مرطوب کنندهها میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. اگر صورت شما لیزر شده است، بهتر است تا روز بعد آرایش نکنید و اگر پوستتان تاول زده بود باید صبر کنید تا این عارضه برطرف شود.
برای جلوگیری از عوارض احتمالی، همه بیماران باید بعد از لیزر موهای زائد از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنند. پس از لیزر موهای زائد باید:
- از برخورد نور مستقیم خورشید به پوست خودداری کنید.
- هر زمان که بیرون میروید، از یک ضد آفتاب با حداقل SPF30 استفاده کنید.
- از برنزه کردن با آفتاب، سولاریوم یا هر وسیله برنزه کننده دیگری دوری کنید.
- دستورالعملهای مراقبتهای بعد از لیزر را که پزشک یا اپراتور به شما میگوید انجام دهید.
- بعد از لیزر موهای زائد ممکن است پوست مقداری قرمز و متورم شود که اغلب شبیه به آفتاب سوختگی خفیف خواهد بود. استفاده از کمپرس سرد میتواند به کاهش ناراحتی کمک کند.
- اجتناب از سایر روشهای حذف موهای زائد. کندن، اپیلاسیون و الکترولیز میتواند فولیکول مو را مختل کند و حداقل چهار هفته قبل از جلسه لیزر باید از انجام آنها اجتناب شود.
عوارض لیزر موهای زائد چیست؟
عوارض جانبی هر فرد با توجه به نوع پوست، رنگ مو، دستگاه لیزر، برنامه درمانی و رعایت مراقبتهای قبل و بعد از درمان با دیگری متفاوت است. شایعترین عوارض جانبی موقتی است و تا 1 الی 3 روز بعد از لیزر موهای زائد رفع میشوند. این عوارض جانبی عبارتند از:
- درد و ناراحتی
- تحریک پوست
- تورم
- التهاب و قرمزی پوست
سایر عوارض جانبی احتمالی که ممکن است هنگام انجام لیزر توسط یک اپراتور کم تجربه بروز کنند عبارتند از:
- تاول زدن
- هرپس سیمپلکس (زخم سرد)
- عفونتهای باکتریایی
- عفونت
- تبخال
- زخم
- هایپرپیگمانتاسیون (نواحی از پوست تیرهتر از پوست اطراف میشود.)
- هیپوپیگمانتاسیون (نواحی از پوست روشنتر از پوست اطراف میشود.)
[sv slug=”alert”]با گذشت زمان، رنگ پوست به حالت عادی باز میگردد. اما برخی از تغییرات در رنگ پوست دائمیهستند. به همین دلیل است که مراجعه به یک کلینیک معتبر بسیار مهم است.[sv slug=”alert1″]
معایب لیزر موهای زائد
در ادامه برخی از معایب لیزر موهای زائد را بیان میکنیم:
- دائمی نیست.
- برای جلوگیری از رشد مجدد مو به جلسات منظم نیاز دارید.
- تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. به عنوان مثال، ممکن است هر 4 هفته یک بار و برای موهای بدن هر 6 تا 8 هفته یک جلسه نیاز داشته باشید.
- لیزر موهای زائد بیشتر روی افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند بهتر عمل کرده و روی پوستهای تیره به خوبی کار نمیکند. پوستهای برنزه یا موهایی که در اثر نور خورشید سفید شدهاند، توسط لیزر رفع نمیشوند. اگر برنزه کردهاید، باید اجازه دهید قبل از انجام لیزر نتایج آن کم رنگ شود.
لیزر موهای زائد بانوان
از بین بردن موهای زائد برای بانوان کاری زمانبر، دردناک و خسته کننده است. به همین دلیل بعد از ارائه فناوری لیزر برای رفع موهای زائد خانمهای زیادی متقاضی انجام این کار شدند. برای بانوانی جوان و کسانی که قصد بارداری دارند این مهم است که آیا لیزر بر باروری فرد تاثیر میگذارد یا خیر؟
باید بگوئیم خیر. لیزر موهای زیر در سطوح اولیه پوست نفوذ میکند و روی رحم و تخمدان هیچ تاثیری ندارد. از طرفی ممکن است دوشیگان نگرانی بابت انجام این درمان داشته باشند. باید بگوئیم که هیچ جای نگرانی نیست. لیزر روی سطوح خارجی پوست تاثیر دارد و نفوذی به عمق واژن ندارد.
چه نواحی از بدن بانوان را میتوان لیزر کرد؟
نواحی لیزر موهای زائد بانوان میتواند شامل موارد زیر باشد:
- زیر بغل
- بیکینی
- روی/لای باسن
- دور سینه
- شکم و ناف
- کمر
- دستها
- پاها
- صورت
لیزر موهای زائد آقایان
آقایان نیز میتوانند مانند خانمها از لیزر برای رفع موهای زائد خود استفاده کنند. باید این تفکر را فراموش کنیم که حذف موهای زائد فقط مختص به خانمهاست. برخی آقایان در نواحی خاصی مانند روی گوش، بالای خط ریش، سینه و… موهای زائد آزاردهندهای دارند. این افراد میتوانند با انجام لیزر این موها را برای مدت طولانی و حتی همیشگی حذف کنند.
چه نواحی از بدن آقایان را میتوان لیزر کرد؟
نواحی لیزر موهای زائد آقایان میتواند شامل موارد زیر باشد:
- سینه
- کمر
- شکم
- روی گوش
- زیر بغل
- روی سرشانه
- ناحیه تناسلی
- پیشانی
- گردن
- باسن
هزینه لیزر موهای زائد
هزینه لیزر موهای زائد با توجه به ناحیه تحت درمان، تعداد جلسات، دستگاه لیزر، اعتبار کلینیک و مهارت اپراتور متغیر است. برای اطلاع دقیق از هزینههای لیزر موهای زائد در کلینیک ما با شمارههای ۰۲۱۲۸۴۲۶۵۴۶ – ۰۹۱۲۷۰۱۶۲۳۶ در تماس باشید.
سخن آخر
لیزر یک روش ایمن و موثر برای از بین بردن موهای زائد صورت و بدن است. گرمای لیزر فولیکولهای مو را از بین میبرد. نتایج این درمان ممکن است دائمی نباشد، اما از شیو، الکترولیز، اپیلاسیون و… ماندگاری و مزایای بیشتری دارد. اکثر افراد به چند جلسه برای درمان و تکرار حداکثر دو بار در سال برای حفظ نتایج نیاز دارند. در نظر داشته باشید که اگر لیزر توسط یک اپراتور با تجربه و دستگاههای بهروز انجام شود عوارض جانبی شدیدی نخواهید داشت. ما در کلینیک خود از جدیدترین دستگاه لیزر موهای زائد به نام الکس کوترا استفاده میکنیم که درصد رضایتمندی بالایی بین مشتریان دارد. از طرفی چون سری دستگاه برای هر مراجع مخصوص به خودش است و با خود میبرد احتمال انتقال بیماریهای پوستی و مقاربتی صفر میشود.
سوالات متداول
آیا میتوان لیزر موهای زائد را در خانه انجام داد؟
سازمان غذا و دارو (FDA) برخی از دستگاههای لیزر موهای زائد را برای استفاده خانگی تایید میکند. اما بدون نظارت یک اپراتور با تجربه، خطر استفاده نادرست یا آسیب افزایش مییابد. اگر لیزر موهای زائد را در خانه انجام میدهید از عینکهای محافظ استفاده کنید.
آیا میتوان ابروها را لیزر کرد؟
خیر، لیزر موهای زائد نباید برای نواحی اطراف چشم استفاده شود.
موفقیت لیزر موهای زائد چند درصد است؟
اکثر مردم بعد از اولین درمان بین 10 تا 25 درصد کاهش رشد مو را مشاهده میکنند. بعد از اتمام جلسات لیزر، ممکن است تا چندین ماه یا سال دیگر رشد مو نداشته باشید.
به چند جلسه لیزر برای حذف دائمی موهای زائد نیاز است؟
معمولا افراد به شش تا هشت درمان لیزر موهای زائد نیاز دارند.
آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟
لیزر موهای زائد معمولا برای اکثر افراد بی خطر و موثر است. فقط یک ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی با تجربه باید این روش را انجام دهد.
فاصله بین جلسات لیزر باید چقدر باشد؟
معمولا باید جلسات بین شش تا هشت هفته فاصله داشته باشند تا تعداد موهای بیشتری در مرحله آناژن رشد مورد هدف قرار گیرند.
آیا بعد از لیزر میتوان آرایش کرد؟
خیر، بهتر است تا 24 ساعت بعد لیزر هر ناحیه از پوست در آن قسمت لوازم آرایشی استفاده نشود. زیرا پوست بعد از لیزر کمی التهاب دارد و ممکن است در اثر استفاده از لوازم آرایش این التهاب تشدید شود.
از چه زمانی میتوانم اسپری و دئودورانت استفاده کنم؟
بهتر است تا 24 ساعت بعد از لیزر از لوازم آرایشی بهداشتی معطر که تحریک کننده پوست هستند در نواحی لیزر شده استفاده نشود.
قبل از لیزر موهای زائد با چی بدنم رو بشورم؟
به منظور حذف آلودگی و عرق از روی پوست بهتر است با شامپو بدن کودک یا شویندههای غیرعطری پوست بدن و نواحی لیزر را بشویید.
در روز لیزر چه چیزی با خودم بیاورم؟
شما میتوانید به منظور راحتی بیشتر یک حوله یا ملحفه سفری با خود به همراه داشته باشید تا سردتان نشود. زیرا برای لیزر معمولا همه لباسها را باید در بیاورید ممکن است سردتان شود. همچنین همراه داشتن یک ژیلت کوچک میتواند به اپراتور کمک کند اگر مویی جا مانده قبل از شات زدن اصلاح کند.
سری دستگاه لیزر را میتوان به صورت شخصی تعویض کرد؟
بله، دستگاههای جدیدی مانند الکس کندلا با سریهای متحرک کار میکنند و شما میتوانید بعد از یکبار تهیه سری لیزر در دفعات بعد از همان مجددا استفاده کنید.
چه زمانی نتیجه لیزر موهای زائد را میبینم؟
معمولا دو هفته بعد از انجام لیزر ریزش موهای زائد خود را میبینید.
نتایج لیزر موهای زائد چقدر ماندگار خواهد بود؟
معمولا بعد از اتمام جلسات تا ماهها شاهد ماندگاری نتایج خواهید بود. بعد از آن هم موها خیلی کم و نازک رویش میکنند. با انجام جلسات تکرار به صورت سالی یک/دو بار میتوانید ماندگاری نتایج را برای همیشه حفظ کنید.