پیلینگ یا مزونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مزونیدلینگ (یا پیلینگ) یک روش کم‌تهاجمی برای بهبود ظاهر پوست است. در این روش پزشک از یک دستگاه حاوی چندین سوزن ظریف برای ایجاد سوراخ‌هایی در بالایی‌ترین لایه پوست استفاده می‌کند. این سوراخ‌ها با تحریک کلاژن‌سازی و الاستین‌سازی پوست موجب دستیابی به اهداف زیبایی می‌شوند. این درمان معمولا هیچ عارضه جانبی ایجاد نمی‌کند و نسبت به سایر روش‌های جوانسازی مانند جراحی لیفت صورت، هزینه و نقاهت بسیار کمی دارد.

ایمنی

اگر توسط یک پزشک باتجربه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود کاملا ایمن است.

اهداف درمان

کلاژن‌سازی، جوان‌سازی، یک‌دست کردن رنگ پوست، افزایش شفافیت پوست

مراقبت‌های قبل

  • نباید حداقل طی 6 ماه اخیر راکوتان مصرف شده باشد.
  • حداقل طی یک ماه اخیر از برنزه کردن در آفتاب یا سولار اجتناب شود.
  • طی 2 الی 4 هفته اخیر برخی داروهای حاوی رتینول و ویتامین A قطع شوند.

نقاهت

قرمزی، درد و تورم نهایتا یک هفته طول می‌کشد.

مراقبت‌های بعد

  • رعایت بهداشت
  • استفاده مرتب از ضد آفتاب
  • دوری از اشعه مستقیم نور آفتاب
  • دوری از محرک‌های پوست (رتینول و اسکراب)

تعداد جلسات مورد نیاز

4 الی 6 جلسه

زمان هر جلسه

10 الی 30 دقیقه

عوارض جانبی

در موارد نادر تورم، درد، کبودی و عفونت

مزونیدلینگ پوست چیست؟

مزونیدلینگ پوست چیست؟

مزونیدلینگ، با استفاده از یک دستگاه الکتریکی مشابه با لیزر موهای زائد یا قلم شکل دستی، سوراخ‌های ظریف و مینیاتوری برای افزایش کلاژن‌سازی و الاستین‌سازی ایجاد می‌کند. البته این آسیب‌های ریز موجب ایجاد اسکار زخم نمی‌شوند بلکه تنها با تحریک پوست شرایطی برای ترمیم طبیعی آن از طریق فرآیندی به نام بازسازی فراهم می‌کند. مکانیسم الکترونیکی منحصربه‌فرد مزونیدلینگ به پزشک اجازه می‌دهد تا شدت درمان را مطابق با نیازهای فرد کنترل کند. در نظر داشته باشید که محلولی حاوی هیالورونیک اسید، مواد معدنی، ویتامین‌ها و پپتیدها حین مزونیدلینگ روی پوست اعمال می‌شوند تا از طریق سوراخ‌های ایجاد شده به عمق پوست نفوذ کنند و تکثیر سلولی را تحریک، خطوط چین‌وچروک را کاهش و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهند.

مزونیدلینگ چطور باعث جوانسازی پوست می‌شود؟

فرایند جوانسازی و اهداف زیبایی مزونیدلینگ با التهاب شروع می‌شود و پوست برای تولید کلاژن جدید (الیاف الاستیک که پوست را سفت، صاف و جوان می‌کند) تحریک می‌شود. با افزایش سن، سطح کلاژن در پوست کاهش می‌یابد و زمانی که پوست بعد از مزونیدلینگ شروع به بازسازی خود می‌کند، کلاژن جدید تولید می‌شود.

تعداد جلسات مورد نیاز برای مزونیدلینگ

توصیه می‌شود برای دستیابی به نتایج مطلوب، سه تا پنج درمان ماهانه یا دو هفته یکبار را انجام دهید. جلسات مختلف مزونیدلینگ با این هدف انجام می‌شوند که تولید فیبرهای الاستیک پوست افزایش یابد. این کار کمک می‌کند تا خاصیت کشسانی پوست بیشتر شود. در نظر داشته باشید که میکرونیدلینگ کمک می‌کند تا اپیدرم (خارجی‌ترین لایه پوست) که به طور طبیعی با افزایش سن نازک می‌شود، ضخیم‌تر و سفت‌تر شود. این کار موجب افزایش استحکام پوست بعد از اتمام جلسات مزونیدلینگ خواهد شد.

ترکیبات مزونیدلینگ چیست؟

به طور کلی ترکیبات مورد استفاده در مزونیدلینگ باتوجه به انواع پوست با مشکلات خاص متفاوت است. ترکیب مواد شیمیایی مورد استفاده در مزونیدلینگ باید توسط پزشک انتخاب شود تا فرآیند ترمیم پوست و کلاژن‌سازی به خوبی انجام شود. در ادامه، ترکیباتی که ممکن است در محلول مزونیدلینگ به کار روند را معرفی خواهیم کرد:

  1. اسید هیالورونیک: این ترکیب باعث حفظ رطوبت پوست می‌شود و می‌تواند در بهبود جذب مواد معدنی و محصولات مراقبت از پوست کمک کند.
  2. عوامل تحریک رشد: مانند فاکتورهای رشد مشابه کلاژن و الاستین که می‌توانند به ترمیم و بهبود پوست کمک کنند.
  3. پپتیدها: پپتیدها عناصر سازنده پروتئین هستند و می‌توانند در افزایش تولید کلاژن و الاستین موثر باشند.
  4. عوامل ضد التهابی: به منظور کاهش التهاب پس از مزونیدلینگ و بهبود ظاهر پوست اضافه می‌شوند.
  5. عوامل آنتی‌اکسیدان: برای محافظت از پوست در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو (عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌های پوست) و عوامل محیطی اضافه می‌شوند. ترکیبات سرم‌های آنتی‌اکسیدان می‌توانند شامل سدیم هیالورونات، گلیسیرین، ویتامین C و E باشند.
  6. ویتامین‌ها و مواد معدنی: مانند ویتامین C و E و رتینول (ویتامین A) که در بهبود بافت پوست و تقویت ساختار آن موثر هستند.
  7. عوامل مرطوب‌کننده: برای حفظ رطوبت پوست و بهبود ترمیم آن اضافه می‌شوند.
  8. عوامل ضدعفونی کننده: برای حفظ بهداشت پوست حین و بعد از اتمام مزونیدلینگ اضافه می‌شوند.
  9. مواد چربی سوز: برخی مواقع مواد چربی سوز روی پوست اعمال می‌شوند تا حین مزونیدلینگ وارد چربی زیر پوست شده و لاغری موضعی ایجاد کنند. این مواد می‌توانند شامل نووکائین، فورسکولین، کافئین، رتینول، آمینوفیلین، ویتامین‌ها و ترکیبات گیاهی مانند سنتلا آسیاتیکا، گوتو کولا، اسسین، شاه بلوط اسبی و… باشند. شایان ذکر است که این روش موجب از بین رفتن موضعی سلولیت و سلول‌های چربی شده و با نام مزوتراپی لاغری یا مزو چربی سوز نیز شناخته می‌شود.

مزایای مزونیدلینگ

مزایای مزونیدلینگ

مزونیدلینگ می‌تواند علاوه بر جوانسازی برخی از مشکلات پوستی که زیبایی را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز درمان کند. فواید و مزایای مزونیدلینگ به قدری گسترده است که می‌تواند مشکلات زیر را برطرف کند:

  • جای آکنه
  • آکنه روزاسه
  • ریزش مو (آلوپسی)
  • لکه‌ها یا تیرگی‌های روی پوست (هیپرپیگمانتاسیون)
  • منافذ بزرگ
  • کم شدن خاصیت ارتجاعی پوست
  • جای زخم
  • آثار سوختگی
  • کشیدگی و کم آبی پوست
  • آسیب خورشید
  • چین‌وچروک‌های ظریف
  • مطالعات نشان می‌دهند که مزونیدلینگ می‌تواند جای اسکارهای آکنه را 50 تا 70 درصد محو کند (منبع).
  • طبق یک بررسی در سال 2018، میکرونیدلینگ روشی ایمن و موثر برای جوانسازی پوست و درمان جای زخم و چین‌وچروک است (منبع).
  • طبق گفته آکادمی پوست آمریکا مزونیدلینگ می‌تواند ظاهر منافذ بزرگ، خطوط ریز و چین‌وچروک، اسکارها و علائم کشیدگی پوست را برطرف کند (منبع).

کاندیداهای مزونیدلینگ چه کسانی هستند؟

مزونیدلینگ کاربردهای زیبایی و پزشکی دارد. این روش می‌تواند برای هر فردی‌ که دچار مشکلات ذکر شده در موارد قبل هستند به کار رود و تقریبا هیچ محدودیت خاصی ندارد. البته بیمارانی که دیابت دارند یا دچار بیماری‌های خاص (ایدز، هپاتیت و…) هستند باید قبل از اقدام به این کار با پزشک خود مشورت کنند.

چه کسانی نباید مزونیدلینگ انجام دهند؟

اگرچه اکثر افراد می‌توانند مزونیدلینگ را برای جوانسازی و بهبود مشکلات پوستی انجام دهند، اما اگر موارد زیر را دارید توصیه می‌شود این درمان را انجام ندهید:

  • آکنه فعال یا در حال مصرف دارو برای آکنه
  • اختلالات خونی یا مصرف داروهای ضد انعقاد خون
  • ابتلا به سرطان و افراد تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی بودن
  • بثورات پوستی (درماتیت تماسی) یا تبخال
  • تمایل کلوئیدی (پوست اسکارهای سخت و برجسته ایجاد می‌کند)
  • خال‌ها، کک‌ومک‌ها، یا سایر زائده‌های پوستی
  • بیماری‌های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس

آمادگی‌های قبل از انجام مزونیدلینگ

مانند تمام درمان‌های زیبایی پزشکی بهتر است برای بهبود نتایج، قبل از مزونیدلینگ آمادگی‌های خاصی انجام شوند. معمولا توصیه می‌شود قبل از انجام مزونیدلینگ آمادگی‌های زیر انجام شوند:

این جلسه ضروری است. در طی آن، متخصص پوست سوالاتی در مورد سلامتی و اهداف شما از درمان می‌پرسد. پزشک در این جلسه پوست را معاینه خواهد کرد. این کار به او کمک می‌کند تا بررسی کند که که آیا مزونیدلینگ برای شما بی‌خطر است و می‌تواند نتایج مورد نظر را ارائه دهد یا خیر. آکادمی پوست آمریکا توصیه می‌کند برای حفظ سلامت و ایمنی خود، برای انجام این درمان به متخصص پوست مراجعه کنید (منبع).

داشتن روتین مراقبت از پوست به مدت 2 تا 4 هفته قبل از مزونیدلینگ موجب می‌شود به نتایج بهتری برسید. شما باید در این مدت استفاده از رتینوئیدها (به عنوان مثال رتینول و ترتینوئین) یا سایر مواد موجود در محصولات مراقبت از پوست برای دو هفته قطع کنید تا حساسیت و التهاب پوست حداقل شود. همچنین در این مدت باید از ضدآفتاب استفاده کنید تا پوست دچار سوختگی و آسیب ناشی از نور آفتاب نشود.

ممکن است پزشک از شما بخواهد مدتی قبل از انجام مزونیدلینگ مصرف برخی داروها مانند راکوتان، داروهای ضدانعقاد خون، ویتامین A و… را قطع کنید تا پوست برای انجام مزونیدلینگ آماده شود. زیرا این داروها موجب تحریک پوست می‌شوند و ممکن است هنگام انجام مزونیدلینگ به سد دفاعی پوست آسیب وارد شود.

یک ماه قبل و بعد از مزونیدلینگ از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید یا سولار برای برنزه کردن پوست خودداری کنید. چون آفتاب‌ سوختگی پوست را تحریک و نازک می‌کند، انجام مزونیدلینگ بعد از برنزه کردن به پوست آسیب جدی می‌رساند.

نحوه انجام مزونیدلینگ

کاندیداهای مزونیدلینگ چه کسانی هستند؟

ابتدا یک کرم بی‌حس‌کننده روی صورت فرد زده می‌شود تا حین حرکت سوزن‌ها هیچ دردی احساس نشود. سپس پزشکی که مزونیدلینگ را انجام می‌دهد، یک ابزار به شکل قلم یا استوانه غلطان با سوزن‌های ریز را روی پوست حرکت می‌دهد. نوک سوزن‌ها به قدری کوچک هستند که بعد از اتمام کار متوجه جای آن‌ها نخواهید شد. سوزن‌ها بریدگی‌های کوچکی در پوست ایجاد می‌کنند که باعث کمی خونریزی می‌شود. پزشک حین انجام کار کرم یا سرم روی پوست می‌زند تا با نفوذ به لایه‌های عمیق پوست اهداف زیبایی مدنظر را محقق کند. این داروها می‌توانند برای اهداف مختلف لایه‌برداری، جوانسازی، یکسان کردن رنگ و… روی پوست اعمال شوند. در انتها نیز ممکن است یک سرم التیام‌بخش برای بهبود سریع‌تر جای سوزن‌ها به پوست زده شود. کل فرآیند انجام مزونیدلینگ در کمتر از 30 دقیقه انجام می‌شود.

دوران نقاهت مزونیدلینگ

زمان بهبودی ممکن است چند روز طول بکشد، البته این مورد به اینکه سوزن‌ها تا چه عمقی از پوست را سوراخ می‌کنند بستگی دارد و زمان می‌برد تا متوجه تغییرات ناشی از مزونیدلینگ شوید. این مورد به این دلیل است که پوست در حال ترمیم خود است. بیشتر افراد قبل از مشاهده هر گونه تغییری نیاز به چند نکته مراقبتی دارند. معمولا یک هفته پس از انجام مزونیدلینگ، شما متوجه می شوید که پوست‌تان صاف‌تر و درخشان‌تر شده‌است. در این مدت بهتر است به چند نکته دقت داشته باشید:

  • عدم مصرف داروهای ضد التهابی: از مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن خودداری کنید. این داروها با فرآیند التهابی طبیعی که حیاتی و مسئول جوانسازی پوست است، تداخل خواهند داشت.
  • ورزش کردن: به مدت 24 تا 48 ساعت بعد از عمل ورزش نکنید تا خطر تاول زدن به حداقل برسد.
  • آبرسانی پوست: در عرض دو روز پس از انجام مزونیدلینگ، متوجه خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست خواهید شد. این به دلیل افزایش گردش سلول‌های پوست است. در این مدت توصیه می‌کنیم از یک مرطوب کننده آبرسان استفاده کنید.

اگر با هر یک از این موارد روبرو شدید در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید: جوش، تاول، بریدگی، کبودی، پوسته پوسته شدن یا دلمه بستن، زخم، خونریزی فعال، افزایش ناراحتی یا درد، تغییرات رنگدانه (روشن‌تر یا تیره‌تر از حد معمول).

در ادامه برخی نکات که در فواصل زمانی مشخص می‌توانند زمان بهبودی را کوتاه کنند معرفی خواهیم کرد:

روزانه با یک صابون ملایم پوست را تمیز کرده و به آرامی خشک کنید. اگر احساس می‌کنید پوست شما خشک یا سفت است، از یک مرطوب کننده ملایم استفاده کنید. به مدت 2 روز پس از درمان از حضور در مکان‌هایی که دمای پوست را بالا می‌برند خودداری کنید، مانند: وان آب گرم، جکوزی، سونا، گرفتن دوش آب گرم یا ورزش شدید.

ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید. از سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، ورزش، تعریق، شنا کردن، یا قرار گرفتن پوست در معرض گرما و آفتاب خودداری کنید. همچنین بهتر است افرادی که سابقه تبخال دهانی دارند یک هفته پس از درمان از یک داروی ضد ویروسی خوراکی استفاده کنند؛ زیرا مزونیدلینگ ممکن است باعث تحریک تبخال زدن شود، اما این دارو از ایجاد تبخال جلوگیری می‌کند.

چگونه بعد از مزونیدلینگ از پوست خود مراقبت کنم؟

اگرچه مزونیدلینگ جزو درمان‌های کم‌تهاجمی پوست است، با این‌حال توصیه می‌شود موارد زیر را برای بهبودی پوست پس از مزونیدلینگ رعایت کنید:

  • نوشیدن آب کافی (هیدراته ماندن)
  • استفاده از سرم آنتی اکسیدان
  • استفاده از ماسک خنک کننده (خیار رنده شده یا ماست بدون چربی)
  • مصرف پپتیدهای محرک کلاژن

محصولات مراقبت از پوست

تمام محصولات مراقبت از پوست باید در دو هفته اول پس از درمان، غیر تحریک کننده باشند. مرطوب کننده باید یک تا دو بار در روز استفاده شود. همچنین بهتر است روزانه حتما از سرم ویتامین C برای کمک به بهبودی و کاهش رنگدانه استفاده کنید.

استفاده از اسکراب‌ها، تونرها، اسید گلیکولیک و رتینوئیدها

پوست طی یک یا دو هفته اول پس از مزونیدلینگ بسیار حساس خواهد بود. در این مدت از محصولاتی که باعث تحریک می‌شوند استفاده نکنید. در این مدت از اسکراب، تونرها، اسید گلیکولیک، رتینوئیدها (RetinA یا رتینول)، یا کرم‌های سفید کننده (هیدروکینون) اجتناب کنید.

استفاده از کرم  ضد آفتاب

استفاده از کرم ضد آفتاب برای جلوگیری از تغییر رنگ و آسیب ناشی از نور خورشید در زمان بهبودی بسیار مهم است. حداقل 3 ماه پس از آخرین جلسه مزونیدلینگ روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. کرم ضد آفتاب باید محافظت (UVA و UVB) داشته باشد و فاکتور محافظت در برابر آفتاب یا SPF آن 30 یا بیشتر باشد. 20 دقیقه قبل از بیرون رفتن کرم ضد آفتاب بزنید و هر 2 ساعت یکبار آن را تجدید کنید. اگر مجبور هستید در معرض نور مستقیم خورشید باشید، از کلاه لبه بلند استفاده کنید.

عوارض مزونیدلینگ چیست؟

همانطور که در این مقاله اشاره شد مزونیدلینگ یک روش بی‌خطر و کم‌تهاجمی است، درعین‌حال عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کبودی: مویرگ‌های خونی برخی افراد ممکن است بسیار ظریف باشد و در حین سوراخ کردن مزونیدلینگ پاره شوند. به همین دلیل ممکن است فرد دچار کبودی موضعی شود.
  • درد و قرمزی: ممکن است بعد از مزونیدلینگ کمی درد جزئی داشته باشید و پوست ممکن است برای چند روز قرمز شود.
  • لایه برداری پوست: ممکن است در حین بهبودی پوست کمی سفت و پوسته پوسته شود.
  • کبودی و خونریزی: معمولاً در حین مزونیدلینگ خونریزی وجود ندارد. اما درمان‌های عمیق ممکن است باعث خونریزی یا کبودی پوست شود.
  • جای زخم احتمالی: مزونیدلینگ برای افرادی که کلوئید داشته‌اند، گزینه خوبی نیست. زیرا ممکن است شرایط را بدتر کند.
  • عفونت: مزونیدلینگ سوراخ های ریزی در پوست ایجاد می‌کند که می‌تواند موجب ورود میکروب‌ها شود. به همین دلیل استریل کردن تجهیزات بسیار مهم است. بنابراین توصیه می‌شود برای کاهش این خطر به یک کلینیک و پزشک معتبر مراجعه کنید.

نکته: اگر بعد از 24 ساعت خونریزی یا تاول داشتید و یا تورم بیش از یک هفته طول کشید باید به پزشک خود مراجعه کنید. در نظر داشته باشید که مراجعه به یک پزشک باتجربه در زمینه مزونیدلینگ می‌تواند ریسک ابتلا به این عوارض را به حداقل برساند.

تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ

تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ

در واقع مزونیدلینگ ترکیبی از مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. تفاوت مزونیدلینگ با میکرونیدلینگ در این است که اولا عمق نفوذ سوزن‌های مزونیدلینگ بیشتر از میکرونیدلینگ است و ثانیا سرم‌های مورد استفاده در این روش همان کوکتل‌های مزوتراپی هستند که به مراتب تاثیر بیشتری نسبت به میکرونیدلینگ برای کلاژن‌سازی و جوانسازی ایجاد می‌کنند. قلم میکرونیدلینگ از یک مکانیسم الکترونیکی با یک سوزن کوتاه استفاده می‌کند تا فقط لایه‌های سطحی پوست (دِرَم) را هدف گرفته و جوان‌سازی پوست انجام دهد اما مزونیدلینگ سوزن‌های بلندتری دارد؛ بنابراین قدرت نفوذ مواد جوانساز و حاوی هیالورونیک اسید با این روش بیشتر است. کاهش طول سوزن‌های میکرونیدلینگ باعث می‌شود نقاهت کمتری نسبت به مزونیدلینگ داشته باشد.

هزینه مزونیدلینگ

مانند تمام کارهای زیبایی و پوستی، مزونیدلینگ تعرفه مشخصی ندارد. دستگاه و داروهای مورد استفاده، خدمات کلینیک، دستمزد پزشک، شدت تغییرات، تعداد جلسات مورد نیاز و زمان هر جلسه می‌تواند هزینه مزونیدلینگ را تغییر دهد. برای اطلاع دقیق از قیمت مزونیدلینگ با شماره‌های 02128426546 | 09127016236 در تماس باشید یا در واتساپ با ما در ارتباط باشید.

ویدئو رضایتمندی از مزونیدلینگ

در ویدئو زیر نظر یکی از بیمارانی که در کلینیک دکتر محمد جواد امیدمعظم مزونیدلینگ انجام داده‌اند را می‌بینید:

سخن آخر

مزونیدلینگ یک روش ایمن و موثر برای بهبود ظاهر پوست است. این درمان می‌تواند چین‌وچروک‌ها را کاهش دهد، جای زخم و اسکار آکنه را برطرف کند، افتادگی پوست را درمان و جوان‌سازی انجام دهد. اگرچه درمارولر یا مزونیدلینگ خانگی به طور گسترده‌ای در دسترس و استفاده از آن راحت است، اما نتایج درمان‌های خانگی و کلینیکی کاملا متفاوت است و در روش خانگی احتمال بروز عوارض جانبی بیشتر است.

سوالات متداول

آیا مزونیدلینگ خطرناک است؟

مراجعه به یک کلینیک معتبر و پزشکان حاذق برای این درمان، ایمنی و اثربخشی مزونیدلینگ را تضمین می‌کند. میکرونیدلینگ باید در اتاق‌های تمیز و لوازم استریل شده انجام شود تا خطری سلامتی مراجع را تهدید نکند.

آیا مزونیدلینگ درد دارد؟

خیر، معمولا قبل از شروع کار ابتدا یک کرم بی‌حس‌کننده روی صورت اعمال می‌شود تا حین برخورد سوزن‌های مزونیدلینگ دردی احساس نشود.

انجام مزونیدلینگ چقدر طول می‌کشد؟

انجام این روش بسته به بزرگی ناحیه، معمولاً 10 تا 30 دقیقه زمان می‌برد.

به چند جلسه درمان برای مزونیدلینگ نیاز دارم؟

اکثر افراد برای مشاهده نتایج به 4 الی 6 جلسه درمان در فواصل 2 الی 4 هفته‌ای نیاز دارند.

آیا نتایج مزونیدلینگ دائمی است؟

با توجه به نوع و شدت مشکل ممکن است نتایج این درمان دائمی نباشد. مثلا افرادی‌که همیشه جوش می‌زنند و دچار جای آکنه هستند در آینده نیز ممکن است اسکار آکنه روی پوست‌شان ایجاد شود. برای به حداکثر رساندن و افزایش ماندگاری نتایج بهتر است این درمان تکرار شود.

نتایج مزونیدلینگ چه زمانی مشخص می‌شود؟

تقریباً بلافاصله پس از درمان، نتایج اولیه را مشاهده خواهید کرد. البته روند بهبود طبیعی زمان می‌برد، بنابراین ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا نتایج نهایی مزونیدلینگ مشخص شود.

آیا بعد از مزونیدلینگ باید در خانه استراحت کنم؟

ممکن است پس از دریافت درمان کمی ناراحتی داشته باشید. بلافاصله پس از مزونیدلینگ، ممکن است مقداری قرمزی (تناژ پوست‌های روشن) یا لک تیره (تناژ پوست‌های تیره) روی پوست تحت درمان ایجاد شود. این واکنش‌ها معمولا در عرض چند روز تا یک هفته برطرف می‌شوند. با این وجود نیازی نیست که مدتی در خانه استراحت کنید. شما می‌توانید بلافاصله بعد از مزونیدلینگ به محل کار و روتین سابق زندگی خود بازگردید. فقط نباید 24 ساعت بعد از این درمان آرایش کنید.

آیا استفاده از درمارولر خانگی به رضایت‌بخشی مزونیدلینگ تخصصی است؟

خیر، درمارولر نمی‌تواند تغییراتی با شدت زیاد ایجاد کند. همچنین احتمال آسیب رساندن ناخواسته به پوست زیاد است. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر دوست داشتید بعد از انجام مزونیدلینگ و پس از بهبودی کامل به منظور جذب بیشتر محصولات پوستی، تحت نظر یک پزشک کار کردن با درمارولر را یاد بگیرید. اما باز هم به دلیل شرایط استریلیزاسیون سخت درمارولرهای خانگی توصیه می‌کنیم از این دستگاه استفاده نکنید.

چرا انجام مزونیدلینگ حین مصرف ایزوترتینوئین (راکوتان) مضر است؟

انجام مزونیدلینگ حین مصرف راکوتان ممکن است احتمال ایجاد اسکار را افزایش دهد. معمولا توصیه می‌شود حداقل 6 ماه بعد از قطع راکوتان مزونیدلینگ انجام دهید.

بعد از مزونیدلینگ از چه کرم‌هایی در روتین پوستی استفاده کنم؟

حتما با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید. بهتر است تا مدتی عوامل تحریک کننده مانند رتینول را از روتین پوستی خود خارج کنید.

مزونیدلینگ بهتر است یا میکرونیدلینگ؟

مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ فرآیند مشابهی دارند. در هر دو پزشک از یک دستگاه متشکل از چندین سوزن برای تحریک پوت و نفوذ مواد مورد نظر استفاده می‌کند. تنها تفاوت در این است که سوزن‌های مزونیدلینگ در عمق بیشتری از پوست نفوذ می‌کنند و تعداد سوزن‌هایش نیز بیشتر است. به همین دلیل تغییرات بیشتری می‌تواند ایجاد کند.

برای جای جوش مزونیدلینگ بهتره یا میکرونیدلینگ؟

پزشک باید باتوجه به شدت و عمق اسکارهای آکنه مشخص کند که شما باید از کدام روش استفاده کنید. به طور کلی اسکارهای عریض‌تر با عمق کم می‌توانند میکرونیدلینگ شوند اما برای بهبود اسکارهای عمیق و چاله‌های بزرگ باید چندین جلسه مزونیدلینگ انجام شود.

آیا درمارولر همان کار مزونیدلینگ را انجام می‌دهد؟

تقریبا بله، برای بیان دقیق‌تر باید بگوئیم که درمارولر دستگاه تیتانیومی است که روی پوست می‌چرخد تا هزاران سوراخ کوچک ایجاد کند. این امر باعث می‌شود بدن حین بهبود زخم، پوستی جوان‌تر، صاف‌تر و زیباتر ایجاد کند. درمارولر برای افرادی که باید یک ناحیه وسیعی را درمان کنند مناسب‌تر است و بیشتر به عنوان یک دستگاه خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. متخصصان پوست توصیه می‌کنند خودتان در خانه از درمارولر استفاده نکنید. زیرا ممکن است به طور تصادفی به پوست خود آسیب برسانید و یا به درستی نتوانید سوزن‌های درمارولر را استریل کنید.